Петя Банкова се сдоби с още едно обвинение за принуда

Бившият директор на Агенция “Митници” Петя Банкова вече е с второ обвинение. Според прокуратурата Банкова е преназначавала служители и ги е принуждавала да разписват документи против тяхната воля, като е обвинена в принуда. Освен че ги е принуждавала да разписват документи, тя ги е командировала на различни места в страна по свое усмотрение.

Както е известно, първото й обвинение е за организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и търговия с влияние.

Оказва се, че новото обвинение е причина за забавяне на делото, на което ще се гледат мерките за неотклонение на Банкова и Стефан Димитров. Софийският апелативен съд за трети пореден път ще решава за мерките за неотклонение на бившата шефка на митниците и Димитров, които са обвинени за участие в престъпна група за контрабанда и корупция. Досега два пъти заседанието се отлагаше заради адвокатката на Банкова, която беше в болничен.

Днес делото ще се гледа от нов състав. Другите обвинени са Марин Димитров, който е баща на Стефан, но засега е на свобода заради здравословното му състояние, и Никола Николов-Паскал, който се издирва. От сряда обвинение за участие в престъпна група получи и бившият главен секретар на МВР Живко Koцев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст