ПП-ДБ са внесли предложение за извънредно заседание на НС заради доклада за “Боташ”

ПП-ДБ

Коалицията има съмнения, че докладът може да изчезне

ПП-ДБ иска извънредно заседание за договора с “Боташ”. Това обявиха от кулоарите на парламента депутатите Радослав Рибарски и Мартин Димитров, които изрази недоволството си, че докладът на временната комисия не е намерил място в дневния ред на депутатите.

Вчера в кулоарите на парламента Павела Митова от “Има такъв народ” – член на временната комисия, обясни, че са постъпили допълнително секретни данни и затова отлагането на доклада е правилно.

Рибарски подчерта, че има изключително скандални факти и разкрития около въпросния доклад, които трябва да станат обществено достояние в последните дни на този парламент. Според него има начин как заради класифицираната информация докладът да бъде обсъден, без да се разкрива търговската тайна.

Колегата му Мартин Димитро изрази съмнения, че планът на ГЕРБ е докладът да не бъде предаден на ДАНС, както и на Прокуратурата. “Първо, ГЕРБ защитава Румен Радев и неговия екип, който е сключил този договор, второ – с назначаването на служебния министър на енергетиката ГЕРБ на практика са подкрепили този договор, защото министърът е участвал в целия процес и те са поели политическа отговорност“, мотивира той твърденията си.

ПП-ДБ се опасяват, че докладът може да изчезне, както Пътната карта за “Турски поток”.

Димитров настоя условията по документа да се предоговорят, защото по думите му, държавата плаща по около 1 милион лева на ден, без дори да внася газ по него. “Само за седмица са платени 7 милиона лева. Отговорността е на Жечо Станков“, подчерта депутатът от ПП-ДБ.

Преди седмица ПП-ДБ даде доклада за договора с “Боташ” на прокуратурата и настояха за предоговаряне. Вчера БСП, “Възраждане” и ПП-ДБ поискаха в пленарна зала да се гледа доклада на временната комисия за договора с “Боташ”, но председателят на НС Росен Желязков посочи, че докладът на комисията не бил готов и затова нямало как да го пусне в дневния ред.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст