Борисов щял да подкрепи всички комисии – за газов хъб “Балкан”, за “Лукойл” и за “Боташ”

Борисов

ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, които се предлагат на извънредно заседание – за газов хъб “Балкан”, за “Лукойл”, за “Боташ”, това съм казал на нашата група, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на парламента.

По повод обвиненията на БСП, че се крие заради доклада за “Боташ”, Борисов разказа, че днес се е запознал с това, което се случвало в парламента вчера. И препоръча на журналистите да отидат в Тутракан и да се запознаят с епопеята там.

Той категорично отказа повече да коментира темата със смяната на министрите. “Право на президента и на премиера е да се разберат за служебните министри в правителството, а наше право е да повишим заплатите в армията, да приключим проблемите в енергетиката, свързани с Маришкия басейн”, аргументира се лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че дори не знаел, че днес Главчев и Радев имат среща. Освен това бившият премиер отказа да се намесва по темата за служебния външен министър с аргумент, че е имало голяма маса от партийни кадри, които са били назначавани от президента Румен Радев в неговите служебните кабинети – на Стефан Янев и на ПП, които впоследствие прераснали в партии.

Попитан дали ГЕРБ са отворени за разговори с ПП-ДБ след изборите, той заяви, че всичко зависи от коалицията на Кирил Петков и Христо Иванов.Те не реагират нито по министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев. Не реагират за сегашния министър на външните работи, а срещу човека, който го взех от тях – Дани Митов, и го направих зам.-председател и партията го избра, за да имаме мост с тези хора. За техните министри, които останаха също си мълчат, за техните областни управители“, обясни Борисов.

По повод опасенията на шефа на БНБ Димитър Радев, че не сме готови за еврозоната, той напомни какво е било преди 3 г., когото бяхме допуснати в Европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната. “Аз мога да кажа преди три години, когато покривахме всички критерии и бяхме допуснати в най-бялата организация в Европейския банков съюз, в чакалнята на еврозоната заедно с Хърватия. Причината да не сме в еврозоната се корени преди три години. Сега само можем да чуваме негативни вести, но ние сме си го заслужили“, каза лидерът на ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст