Даниел Митов се отказва да бъде служебен външен министър

Даниел Митов

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов се отказва от това, евентуално да заеме поста служебен министър на външните работи. Той обяви от кулоарите на парламента, че не желае да бъде ябълката на раздора, която да разделя обществото и да пречи на институциите да си вършат работата.

Митов благодари за доверието на служебния премиер Димитър Главчев, който го номинира за поста.

Държавният глава Румен Радев отказа да издаде указ, с който да смени Стефан Димитров с Митов, като посочи, че не е редно заместник-председател на партия да е министър в служебно правителство. Той обаче остави вратата отворена за смяната на земеделския министър Кирил Вътев с Георги Тахов, който е сочен за близък до него.

Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта още, че и преди е бил външен министър и обясни, че в тази ситуация държавата трябва да има ясен външнополитически курс, който да е проатлантически, про-НАТО, проевропейски.

Депутатът е на мнение, че е добре партийно оцветени хора да заемат министерски постове. Каза обаче, че е разочарован от ПП, които предпочели да подкрепят президента Румен Радев, а не ГЕРБ-СДС. “Спокойно, господин президент, ПП са с вас и продължават да са с вас”, обърна се Митов към държавния глава.

Според заместник-председателят на ГЕРБ отговорността за служебния външен министър е изцяло на президента и на премиера.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст