Ден на отворените врати в МГУ “Св. Иван Рилски”

МГУ „Св. Иван Рилски“ отворени врати

Тази инициатива се провежда от вече десет години, като МГУ отваря широко вратите си за ученици от първи до дванадесети клас. Традиционно в рамките на събитието се представят разнообразни и атрактивни научни демонстрации, презентации и викторини, чрез които да покажем богатствата на изучаваните при нас науки за Земята, за ползите от професиите, чрез които градим и развиваме света, в който живеем и да демонстрираме нашата страст към иновациите и принос към устойчивото развитие.

В събитието ще участват АЕЦ Козлодуй ЕАД; Асарел-Месет АД, Геотехмин ООД, Дънди Прешъс Металс Челопеч АД, Елаците-Мед АД, Евромаркет Кънстракшън ЕАД, Каолин ЕАД и Холсим България АД.

От създаването си като самостоятелно висше учебно заведение през 1953 година, Минно-геоложки университет “Св. Иван Рилски” (МГУ) следва мисията си да бъде фактор в създаването и развитието на интелектуалния потенциал на България, който е предназначен да осигури суровинната и енергийна независимост на страната.

Ние подготвяме висококвалифицирани инженери и водещи специалисти с достатъчно широк профил за работа в сложни производствени системи при проучването, добива, преработката, транспорта, съхранението и използването на полезни изкопаеми.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст