В Полша са арестувани двама души за побоя над сътрудник на Навални

Леонид Волков

Полските власти са задържали двама души, заподозрени в нападението над Леонид Волков, съюзник в изгнание на покойния руски опозиционен лидер Алексей Навални. 

През март Волков бе нападнат пред мястото, където живееше в литовската столица – Вилнюс, като негови сътрудници твърдят, че в очите му бил пръснат сълзотворен газ, след което той бил удрян с чук. 

“Благодаря на президента на Полша, Анджей Дуда, на полските и на литовските правоприлагащи органи. Заедно предупреждаваме организаторите на престъплението: не се опитвайте да го повторите”, заяви литовският президент Гаетанас Науседа, цитиран от “Политико”.

Литовската полиция свърза нападението с руските служби и с предстоящите тогава президентски избори в Русия, които Владимир Путин спечели. 

Волков беше председател на предизборния щаб на Алексей Навални през 2018 г. и директор на неговия Фонд за борба с корупцията до 2023 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст