Приходите на “Българска роза-Карлово” през март са над прогнозите

пари домакинства депозити дивидент преки чуждестранни инвестиции елана агрокредит продажбите приходи, Юрий Гагарин прогнози ръст продажби придобивания оборот бфб проекти Мак АД възнаграждения Елана слънчо смарт органик Емка печалба

Фирмата за производство на етерични масла и други натурални продукти „Българска роза“ АД – Карлово отчита по-високи продажби за месец март 2024 година, които са над прогнозите на мениджърите. Приходите й в края на третия месец са в размер на 563 хил. лв., а от началото на годината сумата е 1.05 млн. лева. Очакванията бяха за продажби от 470 хил. лева.

„Българска роза“ обявява неокончателен финансов резултат за месец март – печалба, която е 33 хил. лева.

Мениджърите на козметичната компания обявиха и своята прогнози за продажбите на козметика през месец април тази година. Очакванията са за парични постъпления в размер на 330 хил. лв. и с натрупване от началото на годината за 1.38 млн. лева.

Основен акционер на дружеството е бившият приватизационен фонд “Стара планина холд” АД

с дял от 49.99%, а “Гарант-5” ООД държи 32.94% от книжата с право на глас. Останалите книжа са собственост на по-малки инвеститори.

Дейността на фирмата от Карлово е изложена на валутен риск, тъй като голяма част от продукцията на предприятието се изнася в чужбина. Колебанията се отразяват, макар и слабо, тъй като дружеството извършва по-голяма част от своите разплащания (покупки и продажби) в лева или евро.

„Българска роза“ АД е публично дружество с над 1600 акционери.

Акциите му се търгуват на „Българсата фондова борса“, като в момента са на цена от 2 лева за един брой.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст