Регистрацията на кандидати за евродепутати е до 7 май, реши ЦИК

ЦИК Камелия Нейкова, Цветозар Томов

Регистрацията на инициативните комитети за участие в предстоящите на 9 юни избори за народни представители ще бъде до 29 април. Тя ще се извършва в районните избирателни комисии, реши Централната избирателна комисия. 

Регистрацията на кандидатите за участие в изборите за членове на Европейския парламент ще се извършва в ЦИК до 7 май, включително. 

В същия срок районните избирателни комисии ще регистрират кандидатските листи в изборите за народни представители. 

Членовете на ЦИК гласуваха и списък на местата в държавите, в които могат да се образуват избирателни секции. 

Заместник-председателят на комисията Цветозар Томов уточни, че това са места, в които до 5 години преди новия вот е имало избирателна секция, в която са гласували не по малко от 100 избиратели. Секции ще има и на местата, където България има дипломатически и консулски представителства:

“Министерство на външните работи с писмо ни уведоми, от една страна, за държавите и местата извън страната, в които Република България има разкрити дипломатически консулства и от друга, за държавите, в които има такива представителства, но според МВнР са налице съображения за нецелесъобразност за образуване на избирателни секции”, каза той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст