Росен Желязков заглуши микрофоните на депутатите, от БСП му поискаха оставката

БСП поиска оставката на Росен Желязков

БСП поиска оставката на председателя на парламента Росен Желязков заради спорно нареждане.

Заповед за промяна на чл. 22 ал.7 от Правилника за работа на Народното събрание разгневи левицата. С нея се въвежда изискването пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други подобни мероприятия с участието на външни лица в Народното събрание, да се организират с мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или парламентарната комисия във връзка с дейността им, до председателя на парламента.

Тази заповед обаче идва на фона на вчерашния брифинг на БСП, които обявиха, че щом договора за “Боташ” не се допуска до пленарната зала, то още днес в 11.00 ч., те ще го извадят на светло пред медиите, за да разкрият корупцията около него.

В сряда, 17 април, ПП-ДБ също обяви, че обмисля да поиска оставката на председателя на парламента Росен Желязков заради казуса с набързо отстранения управител на Националната здравноосигурителна каса.

“БАНКЕРЪ” разполага с подписаната заповед за промяна по чл. 22 ал. 7, която е издадена вчера, 18 април:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст