Има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев, според Кирил Петков

Кирил Петков

От моя гледна точка има тайна координация между Борисов, Пеевски и Радев. В момента тя явно започва да се разпада и те се чудят как да си удържат сделката. Това коментира пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Според него, служебният министър на външните работи Стефан Димитров е проруски настроен и няма “евроатлантически поглед”.

“Защо беше сложен този външен министър? И Пеевски, и Борисов много добре са знаели, че е там. Впоследствие решават да го дръпнат. Даниел Митов има нормална европейска визия за външната политика. Изведнъж президентът пита къде е неговата част от договорката и защо му махат външния министър”, разчете случващото се на политическата сцена Петков. 

“Министърът на енергетиката е човек на “Турски поток”. Под евроатлантическата кожа, под която Борисов се крие, прозира сделка за министъра на енергетиката, сделка със Сарафов и неговия заместник, с Радев и сделка за “Боташ”.

Евроатлантизмът започва да се изпарява във въздуха и истината започва да излиза”, коментира още Кирил Петков.

“Диалогът между служебния премиер и президента ще продължи, което е интересно, защото г-н Радев твърдеше, че той не може да има каквото и да било отношение към състава по време на консултациите. Оказва се обаче, че Радев има отношения към състава на служебното правителство”, коментира Христо Иванов от “Демократична България”.

“Дали ГЕРБ ще позволят да бъдат вкарани в сглобка, която Пеевски програмира в момента с този състав и тази скрита архитектура на служебното правителство, сглобка, която включва Пеевски, Прокуратурата, Радев и кръгове около Радев, защото къде пишем Росен Карадимов? Нали виждате очертанията на едно подобно мнозинство? ГЕРБ трябва да кажат дали ще продължат това, или ще продължим усилията за реформи”, добави Иванов. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст