Citroen представи новото поколение на кросоувъра C3 за европейския пазар

Citroen С3 Aircross

Френският производител на автомобили Citroen официално представи новото поколение на кросоувъра C3 за европейския пазар, който ще бъде пуснат в продажба през 2024 година.

Новият продукт е изграден върху платформата CMP и е технически унифициран с новия Citroen C3 Aircross за пазарите в развиващите се страни, но е получил редица подобрения за подобряване на безопасността. Дизайнът на купето е направен в същия стил като новия европейски Citroen C3, който беше показан през есента на 2023 г., като особеност на модела ще бъде третият ред седалки.

По отношение на агрегатите C3 Aircross ще бъде подобен на възродения Opel Frontera. Кросоувърът ще получи хибриден задвижващ механизъм с мощност 136 конски сили, базиран на 1.2-литров бензинов турбо двигател с 48-волтов стартер-генератор, както и електрическа версия със 156 конски сили и батерия от 54 kWh.

Всички модификации са изключително с предно задвижване.

Пълната информация за новия Citroen C3 Aircross ще бъде разкрита през лятото на 2024 г., когато моделът стъпи на европейския пазар.

Citroen C3 дебютира на европейския пазар в електрическа версия.

Серийният модел визуално се превърна в въплъщение на концептуалния автомобил Citroen Oli, а технически се оказа близък до новия Citroen C3 за пазарите в развиващите се страни, но получи редица подобрения за подобряване на безопасността. Моделът е позициониран като бюджетен модел, поради което има най-аскетичния интериор и минимален набор от опции. За Citroen C3 топ версията предлага мултимедия с 10.2-инчов сензорен екран, а в базовата версия ролята му трябва да играе смартфонът на водача, инсталиран в специална стойка. Новият продукт е на пазара в електрическата версия на Citroen -C3 с електродвигател със 113 конски сили, монтиран на предния мост и 42 kWh батерия с пробег до 320 километра. По-късно ще има варианти с двигател с вътрешно горене.

Продажбите на новия Citroen C3 в Европа ще започнат през втората половина на 2024 година. Моделът ще се произвежда в завода на Stellantis в град Търнава в Словакия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст