Денят по диагонал – 20 април 2024 г.

главчев

Главчев се е самопредложил за външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев се е самопредложил за външен министър. “Няма да има смяна на външния министър, вчера водихме разговори с президента Румен Радев и му предложих аз да поема външното министерство.” Това съобщи Главчев пред репортери в Атомната електроцентрала “Козлудуй”, където днес пристигна първата доставка на ядрено гориво от компанията “Уестингхаус”. 

Към 18 април фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лева, обяви министър Петкова

Към 18 април фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лева. Това обяви пред репортери служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. “Искам да представя данни за фискалния резерв, които лесно могат да бъдат проверени. При приемането и предаването на Министерството на финансите бившият министър на финансите, по своя инициатива, съобщи, че фискалният резерв е 9,9 млрд. лева. Следобед, при проверка от моя страна, се установи, че на 8 април фискалният резерв е в размер на 6,7 млрд. лева”, каза Петкова.

Свежото ядрено гориво от “Уестингхаус” е вече на площадката на АЕЦ “Козлодуй”

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания “Уестингхаус”, е вече на площадката на АЕЦ „Козлодуй“. Това съобщиха служебният премиер Димитър Главчев и служебният министърът на енергетиката Владимир Малинов, които посетиха централата.

Радев: Главчев все още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за външен министър

“Вчера в края на деня получих това авангардно предложение.” Това заяви пред репортери президентът Румен Радев във връзка с предложението на служебния премиер Димитър Главчев самият той да поеме и поста на външен министър. “Посъветвах го да проучи повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за външен министър”, добави държавният глава, цитиран от БТА.

Стоянов няма да назначава нов главен секретар на МВР

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов няма да назначава нов главен секретар на МВР. “Не обмислям вариант за нов главен секретар, считам, че е редно да работим със заместника на Живко Коцев, който до момента се справя отлично”, каза Стоянов пред репортери, след като на „Капитан Андреево“ беше дадена информация за заловено рекордно количество хероин. “До последно съм работил с Живко Коцев, не е имало разрив между нас двамата”, добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст