Заловиха 403 килограма хероин на “Капитан Андреево”

Заловиха 403 килограма хероин на "Капитан Андреево"

“Предотвратихме рекордно количество наркотик да достигне до децата на Европа и България”. Това заяви служебният вътрешен министър Калин Стоянов по време на пресконференция на ГКПП „Капитан Андреево“ с участието на Людмила Петкова – вицепремиер и министър на финансите, Иван Стоянов – окръжен прокурор на Хасково, Георги Димов – директор на Агенция „Митници“. Близо 403 килограма хероин бяха задържани на граничния пункт при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Стоянов изтъкна, че разкритието идва дни след разпоредените от него засилени проверки на гранични пунктове с участието на Главна дирекция „Гранична полиция“, ГДБОП, Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите, които в момента се изпълняват на два гранични пункта. „Планът е отворен и във всеки един момент проверяващите екипи могат да бъдат преразпределени в други пунктове на страната”, допълни той. Министърът посочи още, че за това количество хероин няма постъпила информация от партньорски служби. „Работено е на принципа „анализ на риска”. За да анализираш и отсееш такъв камион и такъв товар, трябва да имаш много опит и усещане да прецениш шофьора, това, което вози и маршрута”, обясни той.

Предстоят още разследващи мероприятия във връзка с международното полицейско сътрудничество, но това е наистина голям успех за всички служби на граничния пункт „Капитан Андреево“, с който можем да се поздравим, каза Стоянов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст