Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това – никога, заяви Тенчо Тенев

Тенчо Тенев

Бившият директор на КАТ Тенчо Тенев коментира обвиненията, че разследваните за контрабанда Стефан и Марин Димитрови били близки с него и той ги е запознал с бившия вътрешен министър Бойко Рашков. “Опитват се да внушат някои хора, че сме се събирали в дома на министър Рашков заедно със Стефан Димитров и Марин Димитров. Ходил съм на гости при Рашков, Стефан Димитров не е присъствал. Виждал съм го два-три пъти, беше дошъл в КАТ. Каза, че е бил при директора на ГДБОП и че е негов приятел. Не мога да ви кажа защо е бил при Калин Стоянов”, каза Тенев пред NOVA.

“Бащата на Стефан – Марин Димитров, съм го виждал само веднъж пред сградата на КАТ. Беше дошъл да смени ударения преден номер на автомобила си. Той каза, че е от Хасково и се заговорихме, защото сме от един край. Дълги години е работил в системата, преди това никога не го бях срещал в Хасково”, обясни бившият шеф на КАТ.

Според него причината за инцидента в Турция, при който автобус с българска регистрация катастрофира, а 11 души са ранени, не е техническа повреда в превозното средство. “Преди самата катастрофа има кръстовище с кръгово движение. Твърде вероятно е друго преводно средство да е засякло пътя на шофьора, той да е излязъл от пътното платно и автобусът да се е преобърнал. Възможно е и да е шофирал с несъобразена скорост, да е набил спирачки, и да е изгубил управлението над автобуса. Турските власти ще разследват какво точно се е случило”, обясни Тенев.

Той изтъкна, че водачите на автобуси трябва да бъдат много внимателни, когато шофират, тъй като те отговарят не само за собствения си живот, но и за този на хората, които возят. “Хора, спрете се. От началото на годината до момента имаме 1800 тежки пътнотранспортни произшествия, над 100 убити и над 2000 ранени граждани”, призова той.

Бившият шеф на КАТ подчерта, че шофирането с висока скорост е равностойно на това автомобилът да се удари в бетонна стена. “Хората, които са гангстери на пътя, трябва да се водят на отчет и за тях да има статистика. Те трябва да поемат отговорност, не само да им бъде отнемана книжката, но и да влизат в затвора”, смята Тенев. Според него Законът за движение по пътищата, трябва да бъде променен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст