Стоянов няма да назначава нов главен секретар на МВР

Стоянов няма да назначава нов главен секретар на МВР

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов няма да назначава нов главен секретар на МВР. “Не обмислям вариант за нов главен секретар, считам, че е редно да работим със заместника на Живко Коцев, който до момента се справя отлично”, каза Стоянов пред репортери, след като на „Капитан Андреево“ беше дадена информация за заловено рекордно количество хероин. “До последно съм работил с Живко Коцев, не е имало разрив между нас двамата”, добави той.

Стоянов посочи, че преди две седмици е съобщил, че има информация, че в дома на бившия силов министър Бойко Рашков са се провеждали „вечеринки“, на които са поставяни задачи на присъстващите кой какво следва да извърши, като целта е била да бъде дискредитиран, да отпадне при ротацията и да не продължи да бъде вътрешен министър.

Вътрешното министерство вече е започнало организацията и е в готовност да изпълни своите ангажименти за изборите. “Ангажиментът на МВР на първо място не е да организира избори, изборите се организират от Централната избирателна комисия. МВР има ангажименти по охрана на бюлетините, на изборните секции, на машините за гласуване, както и да се бори с купения вот. Ние имаме готовност, натрупа се много опит през последните години, тъй като се проведоха и много избори, аз съм уверен, че ще се справим. За момента няма сигнали, те започват прогресивно да растат, когато стартира предизборната кампания”, обясни Стоянов.

“Не виждам защо се правят внушения, че едва ли не Министерството на вътрешните работи няма да се справи с изборите. Недоумявам как шест месеца след местния вот, дори премиерът към онзи момент – Николай Денков, излиза и заявява, че МВР не се е справило на тези избори. Нито по време на изборите, нито след тях ние бяхме критикувани. Недоумение буди и изказването на група от хора, според които МВР носи отговорност и за броя на недействителните бюлетини – това според мен е пълен абсурд”, изтъкна силовият министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст