PAN Blockchain Association – новата организация за блокчейн, ще бъде официално представена в София

PAN Blockchain Association

PAN Blockchain Association – новата организация, посветена на развитието на блокчейн технологиите в България, ще бъде представена официално на 26 април в София. Събитието ще събере на едно място иноватори, предприемачи и ентусиасти, за да обсъдят последните тенденции и възможности за развитие блокчейн индустрията.

Сред лекторите ще бъде евродепутатът Ева Майдел. Нейният глас има съществено значение за оформянето на политиките на Европейския съюз в сферата на блокчейн технологиите. За старта си асоциацията получи поздравителен адрес от еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Илиана Иванова. А специално обръщение към организаторите и гостите от евродепутата Андрей Ковачев ще бъде излъчено на събитието.

Ще участват също и представители на Националната агенция за приходите, Комисията за финансов надзор, Българската народна банка и други институции, отговорни за регулаторните аспекти на блокчейн технологиите.

В отворения панел на тема MiCa ще се включи Вандросс Идиаки, Blockchain Policy Advisor в Европейската комисия. Гласът на експерта ще даде тласък за по-задълбочена дискусия.

Специално участие в една от панелните дискусии ще вземе Васил Альошин, сериен предприемач в областта на крипто индустрията от 2013 година. Той е “миньор” от 11 години, инициатор и Co founder на BoneX – най-голямата борса в България, по-късно излязъл от нея. В момента е в разработката на децентрализирана и централизирана борса BedouinX в Обединените Арабски Емирства, Сингапур, Сейшелите и Абу Даби, както и съдружник в компания, която издава крипто дебитна карта, свързана със селф кастиди wallet XSWIPE.

PAN Blockchain Association е динамичен колектив от предприемачи в областта на цифровите активи, чиито корени са в София, България, и който се разпростира в цяла Европа. Oбщността процъфтява благодарение на разнообразния експертен опит на бизнес лидери, иноватори, търговци, правни експерти и финансови магове, които са обединени в това да движат напред бъдещето на децентрализираните финанси.

Визията на организацията е безпроблемно да интегрира блокчейн технологията в тъканта на ежедневието, като повиши ефективността и достъпността за всички. От PBA са посветени на обединяването на блокчейн компаниите в региона, като насърчават сътрудничеството и иновациите. Предоставяйки подкрепа при правното приемане и навигирането в регулаторните ландшафти, те дават възможност на тези компании да процъфтяват и да допринасят за една сплотена, напредничава блокчейн екосистема.

Мисията им е да насърчават развитието на ползотворна регулаторна рамка за криптоиндустрията, съчетана със спазването на по-високи стандарти на поведение от страна на предприемачите в областта на цифровите активи. Като изграждат прозрачност, почтеност и просперитет за своите членове, от PBA насърчават доверието и растежа на децентрализираното финансиране в България и Европа.

Асоциацията свързва лидери в индустрията, инвеститори и иноватори, за да насърчи сътрудничеството и растежа в блокчейн общността. Присъединявайки се към общността, компаниите получават достъп до ексклузивни събития, образователни ресурси, възможности за финансиране и динамична мрежа от съмишленици.

Ръководството на PBA се състои от хора с дългогодишен опит в бизнеса, иновациите, финансирането, изготвянето на закони и разработването на политики. Екипът на асоциацията може да бъде разгледан на https://panblocks.com/en/about.

Президентът на PBA – Стоян Ангелов, e oсновател и главен изпълнителен директор на www.evedo.co – първата в светa екосистема и пазар за организатори на събития, изпълнители, компании за отдаване под наем, спонсори, нощни клубове, места за провеждане на събитията и посетители.

Ангелов е отличен в класацията на “Форбс” – “30 под 30”. Той значително трансформира сектора на събитията и развлеченията. Като влиятелен ангел инвеститор, е допринесъл за растежа на над десет стартиращи компании. Неговото лидерство в Evedo е пример отдаденост към стимулиране на иновациите и увеличаване на стойността на глобалната технологична арена. Участвал е в редица конференции, като последната е технологично събитие LEAP, провело се през март тази година в Рияд, Саудитска Арабия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст