Денят по диагонал – 21 април 2024 г.

От ПП-ДБ обещават на избирателите си да спрат Пеевски да "презареди" влиянието си

От ПП-ДБ обещават на избирателите си да спрат Пеевски да “презареди” влиянието си

“Нашата цел е да спрем Пеевски да презареди своето влияние в прокуратурата, службите, съдебната власт и регулаторите. Това е целта на ПП-ДБ и това предлагаме на избирателите.” Това заяви в интервю за БНР Христо Иванов, лидер на „Да, България“ и съпредседател на обединението “Демократична България”, което е част от коалицията ПП-ДБ.

Над 1 млрд. лева по Плана за възстановяване са под въпрос, заяви съветникът на Главчев

Има сериозна опасност за второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост в размер на над 1 млрд. лева. Плащането е под въпрос. Това заяви пред БНТ съветникът на служебния премиер Димитър Главчев – Меглена Плугчиева.

Йотова критикува предложението Главчев да оглави външното министерство

Вицепрезидентът Илияна Йотова критикува предложението на служебния премиер Димитър Главчев самият той да оглави външното министерство. По думите ѝ, това е белег за политическа нестабилност.

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София

Диана Тонова е новият лидер на БСП-София. Тя е избрана от делегатите на Градската конференция с 82 гласа, съобщи председателят на партията Корнелия Нинова.

Заупокойна литургия и панихида бяха отслужени по повод 40 дни от кончината на патриарх Неофит

Навършват 40 дни от кончината на патриарх Неофит. В столичната катедрала “Света Неделя” беше отслужена заупокойна литургия, водена от наместник-председателя на Българската православна църква – врачанският митрополит Григорий, в присъствието на единадесет митрополити. В храма не бяха митрополитите Игнатий и Йосиф, предаде БНТ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст