Йотова критикува предложението Главчев да оглави външното министерство

Мигрантският поток ще се засили през следващите години, заяви Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова критикува предложението на служебния премиер Димитър Главчев самият той да оглави външното министерство. По думите ѝ, това е белег за политическа нестабилност.

Като причина за ситуацията Йотова посочи партиите, които направиха последните поправки в Конституцията, с които бяха отнети правомощията на президента да сформира служебно правителство.

“Обикновено в такава ситуация, в която премиерът е и външен министър означава, че страната е в изключително нестабилна политическа ситуация. Означава, че няма доверие между партии, когато има съвпадение на едното с другото. В случая, дори става въпрос за служебен кабинет. От толкова много професионални дипломати, които има в България, и са гордост за нас, да няма кого да сложат за външен министър, не ми се струва вероятно”, заяви вицепремиерът.

Според нея твърденията, че от избора на министър зависи външнополитическата ориентация на България, е “приказка за наивници”. И допълни, че довчера управлявалата коалиция вече не е единна в интересите си и това е причината, поради която са започнали политическите престрелки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст