Борисов към ПП-ДБ: Служебните правителства може да изкарат дълго

Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова, ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави условие на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите. На среща със симпатизанти от столичния район „Възраждане“ той се обърна към лидерите на обединението да се откажат от обвиненията към партията му и да се съгласят на „тежки реформи“:

Нищо няма да правим с тях. Или те ще спрат да преиначават, или това правителство – или тези служебни правителства могат да изкарат много дълго”, закани се той.

Борисов призова за незабавни разговори по отношение на финансовата политика и за изпълнение на критериите за членството на страната ни в Еврозоната.

“Какво правим – да ми каже Христо Иванов – с бюджета, МВФ. Всички финансисти казват – сваляйте на 1 процент, режете разходи, вдигайте данъци. Това е единственото възможно във финансовата политика”, каза той.

Според него членовете на ГЕРБ не искат повече партията им да управлява заедно с ПП ДБ.

“Вместо ние сега – те, да кажат – дайте да се съберем заедно като стадо – да направим тези – това е промяна, това е реформа, тежка, губеща подкрепа, но ще направим правилната държава. И тогава ще отидем и в Еврозона и тъй нататък”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов отхвърли твърденията, че Пеевски управлява ГЕРБ. И увери симпатизантите си, че „усещането, че се връщаме на власт, се засилва“.

“Не е само дали сме победили или не. Много внимателно наблюдавам какво се случва в държавата в последните три години. По-важното е, че основен приоритет пред държавата е еврозоната, но ние преди три години вкарахме страната в чакалнята на еврозоната”. Това сега щеше да е факт. Еврозоната беше готова, вие я провалихте. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в София.

Заедно с него е бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

Лидерът на ГЕРБ сподели, че пътувайки към това събитие му е направило впечатление, че част от пътя е асфалтиран. По думите му отсечката е около 200 метра.

“Асфалтирано е едно платно за три години, това е край Суходол, а до него дупки и жаби си играят. Две платна с дупки и колони с опашки. Но промяната имат напредък, спасяват София”, възмути се Борисов. „Нищо свършено, огромни дефицити, никакви реформи“, описа той управлението пред последните години.

“В последните дни има нова тенденция – номерът, че ГЕРБ е лош не върви навън. Ние бяхме водеща партия в парламента в подкрепата за Украйна, водещи бяхме в диверсификацията на енергетиката и за приемане на Северна Македония в ЕС. Видяхте и за “Лукойл”, тази тема ни разделяше. Какви ли не апокалиптични сценарии се развиваха. Много ме питат каква е тази пътна карта, ще тръгна отзад-напред. Пътната карта е под земята в тръби – тя е в най-мощната газопреносна мрежа на Балканите. Те сега се хванали, че ние с Путин правим някакъв сценарий какво да се случи през следващите години, то е факт. България спечели 1,3 млрд. за три години. Това е златната кокошка на българите. В Гърция и Турция ли да отиват тези пари?“, подчерта Борисов.

“След изключително антируските действия на ПП, България има само руска газ. Не знам дали ще имам поддръжници в парламента да забраним, както руския петрол, така и руската газ. Ние досега сме платили за 11 танкера, все едно са превозени през България”, каза бившият премиер.

“И ГЕРБ ще има наказателен вот заради това, че сме били с ПП-тата”, добави той.

„Първото ни събитие е с Мецола, Вебер, Фон дер Лайен – всички искат да дойдат в България, защото ние доказахме, че сме истинска дясноцентристка партия“, похвали се Борисов.

„Всичките ни действия с F-16, Страйкърите, вдигнахме заплатите на армията. Те се опитват да си го приписват, но всички знаят какво сме направили. Новата трактовка е: „ОК, Борисов и ГЕРБ са добри, но сега да махнат Пеевски и Сарафов. Говорят, че Пеевски командва ГЕРБ, но той е бил дете, когато аз съм правил партията“, обясни лидерът на ГЕРБ.

“Аз им знаех пъкления план – да ни извият ръцете, за да вземат всички министерства, ДАНС, МВР. И аз се чудя защо този запис, който Радостин Василев предостави официално, не е криминален, как тези млади образовани хора, които дойдоха от чужбина, намериха Бойко Рашков. Сега пудели, кучета… Всичко ми се изяснява. А къде намериха Модев, Терзиев?”, чуди се Борисов.

“Нищо няма да правим с тях, ако продължават така да преиначават! Те трябва да разберат, че служебните правителдства могат да изкарат много дълго. Да разберат, че на изборите трябва да се работи партньорски”, подчерта Бойко Борисов. “Ако сложат една урна с кого искат да е ГЕРБ, няма да е за ПП-ДБ, урната им ще е празна, ще искат с друга партия. Защо не одобриха това, което говорихме с Асен Василев? Нямаше никакъв Пеевски там. Проблем е да се управлява с този и онзи”, добави той.

“Призовавам ги да не прокарват лъжливи твърдения – на преговорите не са били ДПС, а само четирите момичета от нашите и четирите момчета от техните”, изтъкна лидерът на ГЕРБ. Борисов подчерта, че хората, които са се снимали с кучета и котки и са се изцапали, вече няма как да бъдат министри. 

“Време е да спасим България от спасителите!”, призова лидерът на ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст