Динко, ловецът на глави, е обвинен за шеф на престъпна група

динко ловецът на глави

Небезизвестният ловец на незаконни мигранти Динко Вълев от Ямбол бе обвинен от прокуратурата като ръководител на престъпна група. В съобщение на обвинението се посочва, че в момента той е настанен в болнично заведение, а постановлението му ще бъде предявено след подобряване на здравословното му състояние.

От прокуратурата уточняват, че престъпната група е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на страната. Организираната престъпна група е действала за времето от октомври 2021 година до 16 април 2024 година.

По време на разследването е установено, че участниците в групата са принудили и направили опит да принудят различни лица да извършат действия противно на своята воля. За целта са използвани заплахи за живота, здравето и имуществото на пострадалите, в резултат от което единият от пострадалите е претърпял финансова щета. Привлечени към наказателна отговорност са още двама души, се посочва в съобщение на прокуратурата. 

Вълев е пуснат за издирване след като миналата седмица МВР проведе в района на Ямбол акция, при която бяха задържани 10 човека. Неофициална информация сочи, че двама от тях са все още в ареста. Задържаните са Стойко Калудов и мъж на име Григор. Миналият петък окръжният съд в Ямбол вече гледа мярката на Стойко и Григор и ги остави в ареста. Те имат право да обжалват в Бургаския апелативен съд. Мярката ще бъде разгледана в четвъртък и ако тя бъде подновена, двамата авери на Динко ще останат за постоянно в ареста.

Знае се, че Стойко Калудов  е разследван за сводничество. Григор пък е лежал 15 години в ареста за убийството при самозащита. Задържан е и за разпространение на наркотици в област Ямбол.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст