Започва последната пленарна сесия на Европейския парламент

Европейските либерали и Зелени искат включване на правото на аборт в харта на ЕС, Европейският парламент, миграцията

В Страсбург започва последната пленарна сесия на Европейския парламент за мандат 2019 – 2024 година. Тя ще приключи в четвъртък, 25 април.

Фокусът на заседанията е върху твърденията за руска намеса в предстоящите европейски избори.

Еродепутатите ще обсъждат и израелските атаки срещу ивицата Газа и отговора на Европейския съюз по отношение на ударите срещу цивилни, включително срещу хуманитарни работници и журналисти. 

Очаква се резолюция и за атаката на Иран срещу Израел, както и търсене на начини за намаляване на напрежението.

Сред темите ще бъдат нови правила за насърчаване на ремонта на стоки, с цел постигане на устойчиво потребление и намаляване на отпадъците от нови покупки. Предвидено е и разглеждане на разпоредби за повторно използване и рециклиране на опаковките.

Евродепутатите ще приемат изисквания за подобряване на качеството на въздуха в ЕС до 2030 г., както и по-бързи трансгранични разследвания на пътнотранспортните нарушения.

След края на пленарната сесия, депутатите от Европейския парламент ще бъдат в предизборна кампания. Гласуването ще протече от 6 до 9 юни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст