Пари по “украинската помощ” ще има, въпросът е кога, твърдят зърнопроизводители

зърнопроизводители

Зърнопроизводителите трябваше да получат днес – 22 април – парите по т.нар. украинска помощ. Тъй като това не беше уредено по време на редовния кабинет, служебният премиер Димитър Главчев бил отстранил земеделския министър Кирил Вътев. Това бил един от аргументите да му поиска оставката.

Пред БНР председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Илия Проданов (вдясно на снимката) обяви, че пари по украниската помощ ще има, но въпросът е кога те ще стигнат до фермерите.

Очаква се, че процесът ще бъде задействан, след като в сряда (24 април) по време на редовното си заседание служебният кабинет ще приеме решение, с което ще пренасочи необходимите средства. Поне такова уверение Проданов бил получил в телефонен разговор, но не и в писмен вид.

Става въпрос за 300 млн. лева – нотифицирана държавна помощ от Брюксел, за която фермерите били изпратили писмо до всички възможни институции в държавата. 

Проданов се надява земеделците да получат помощта, независимо чий подпис стои под нареждането. Припомняме, че с днешния си указ президентът Румен Радев назначи Георги Тахов за служебен министър на земеделието и храните.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст