Под НДК има около 400 паркоместа, които не се ползват по предназначение, твърди Борис Бонев

ндк

Председателят на групата общински съветници от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” – “Спаси София” Борис Бонев сигнализира, че около 400 паркоместа в рамките на няколко подземни гаражи под НДК, от десетилетия стоят затворени или не се ползват по предназначение.

Поради тази причина от групата му ще внесат доклад в Столичния общински съвет, за да започнат разговори с държавата и с ръководството на НДК за отдаването на два подземни паркинга на Столичната община.

Бонев заявява, че неговата група е готова да инвестира средства от общинския бюджет, за да ремонтира паркингите и да ги отвори за ползване от столичани.

Според общинските съветници целта е паркингите около НДК да се управляват от общината и да станат част от Синята зона със същите условия за ползване от гражданите.

Общинският съветник Симеон Ставрев обясни и откъде ще дойдат парите – по думите му Столичната община за първи път има програма за масирани инвестиции в изграждането на паркинги.

Ставрев уточни, че три етажни гаража вече се строят около метростанциите – в “Люлин”, “Младост” и “Левски”. Идентифицирани са и 15 терена във всички квартали на София, на които да се проектират и изградят монтажни паркинги, с които местата за паркиране ще се удвоят и утроят.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст