Нетаняху е решен да се бори израелската армия да не бъде санкционирана

Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от „Гардиън“, заяви, че ще се бори армията му да не бъде санкционирана по никакъв начин. 

Изказването му идва, след като през изминалата седмица в американски медии се появи информация, че Вашингтон планира да намали помощта за израелския батальон “Неца Йехуда” заради предполагаемо нарушаване на човешки права в Западния бряг. 

„Ще защитавам израелските военни сили, нашата армия и бойци. Ако някой мисли, че може да наложи санкции на част от армията ни – ще се боря срещу това с цялата си сила. Нашите бойци са единни, за да ни защитят на бойното поле, ние сме обединени, за да ги защитим на арената на политическото. Ще се борим заедно и – с Божията помощ, заедно ще победим”, коментира Бенямин Нетаняху.

По информация на “Джерузалем пост”, началникът на генералния щаб на израелската армия Херци Халеви вече е одобрил плановете за продължаване на войната в Газа.

Според изданието обаче не е ясно дали става въпрос за плановете им до момента или за сухопътна операция в Рафах. 

Ако Израел извърши нападение в Рафах, това означава, че няма да се съобрази с многократните и многостранни предупреждения от страна на международната общност, че подобна атака би имала катастрофални последици, тъй като в града са намерили убежище над 800 000 палестинци.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст