ПП-ДБ-СС предлага Столична община да придобие пътищата до Витоша

ПП-ДБ-СС предлага Столична община да придобие пътищата до Витоша

Столична община да придобие безвъзмездно от държавата част от пътната инфраструктура до основни туристически центрове в Природен парк Витоша – м. “Алеко” и м. “Златните мостове”. Това предлагат съветниците Цветелина Симеонова-Заркин, Димитър Петров и Христо Копаранов от групата на ПП-ДБ-СС. 

Настоящият доклад е първият от поредица такива, чиято цел е да бъде подобрен достъпът на граждани до Витоша, както и да подобри цялостното отношение на Столичната община към природния парк. Това би трябвало да е част от стратегически управленски план, разработен с участието и подкрепата на всички заинтересовани страни, се казва в документа.

Пътните връзки до Алеко и Златните мостове са съставени от имоти, част от които са собственост на Общината, а други на държавата, като собствеността в някои случаи се променя през изключително кратки разстояния (дори през около 100 метра), което създава както практически, така и формални затруднения за предприемане на необходимите мерки за осигуряване на адекватна грижа за тях. В тази връзка съветниците предлагат кметът Васил Терзиев да предприеме действия и да поиска от Министерския съвет да се прехвърлят безвъзмездно в собственост на Общината държавните имоти, които са част от пътната инфраструктура до основните туристически центрове в парка. Съветниците смятат, че тези действия ще доведат до по-голяма правна сигурност и стабилност на действията на СО и ще дадат възможност да се изработи подробен устройствен план на тази инфраструктура, като това би позволило и по-лесното поддържане и ремонтиране на тези пътища.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст