Служебният премиер Димитър Главчев официално се самопредложи за външен министър

служебният премиер

Служебният премиер Димитър Главчев предложи на президента Румен Радев промяна в състава на служебния кабинет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предлага се от длъжността служебен министър на външните работи да бъде освободен Стефан Димитров и поста да поеме служебният премиер Главчев.

В събота Радев съобщи, че е предложил на Димитър Главчев да направи двете назначения – на служебните министри на външните работи и на земеделието в пакет, с един указ.

Румен Радев каза още, че е посъветвал Димитър Главчев “да се консултира с експерти” дали може да съвместява двете длъжности – служебен премиер и министър на външните работи, както гласи последното предложение на министър-председателя.

Миналата седмица служебният премиер направи две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство – Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст