Заради “украинската помощ” служебният премиер е поканил фермерите на среща

фермерите симеон караколев

Служебният премиер Димитър Главчев е поканил председателите на браншови организации в земеделието на среща, в сряда следобед (24 април), в сграда на Министерския съвет.

Това обясни пред БНР Симеон Караколев от Националната овцевъдна асоциация, който уточни, че темата на събирането са плащанията по т.нар. украинска помощ, които се очакваха до днес (22 април), но не бяха осъществени.

По думите му практиката е показала, че когато от правителството отправят подобни покани към фермерите, целта на срещата е да им бъде обяснено как те няма да получат нещо в пълния му размер и в определения срок и че ще трябва да проявят разбиране.

Караколев добави, че по непотвърдена информация очакваните средства в размер на 300 млн. лева ще им бъдат изплатени на два пъти.

Тъй като в публичното пространство се появиха твърдения, че помощта няма да бъде изплатена в предварително договорения размер, Караколев бе попитан дали фермерите ще отговорят по някакъв начин на тази несправедливост. Той отговори, че браншовите организации все още нямат общо решение при подобно развитие на ситуацията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст