Асен Василев ще бъде изслушан в комисията за митниците утре

Асен Василев, "Продължаваме промяната-Демократична България", ПП-ДБ, министър на финансите

Утре ще се изслушват представители на Агенция „Митници“ и Асен Василев, ако дойде,

обяви Тошко Йорданов (“Има такъв народ”), председател на временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция “Митници” и евентуалната роля на Асен Василев в тях. След това се очаква комисията да изготви доклад и да приключи своята работа.

На днешното заседание беше изслушан бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров. Трябваше да бъде изслушан и народният представител Бойко Рашков, във връзка с контактите му със Стефан и Марин Димитрови, но той направи своето изложение и си тръгна, без да позволи да му бъдат зададени въпроси от депутатите.

Пред медиите Тошко Йорданов коментира, че с действията си Бойко Рашков е засилил подозренията към него, че е участвал в схемата. Според него човек, ако няма притеснения, ще остане и ще отговори на всички въпроси, а няма да избяга от тях.

Бойко Рашков посочи в комисията, че познанството му с Марин Димитров е във връзка със сигнал, който той е направил при него като министър. Сигналът, по думите на Рашков, е свързан със „смачкано от прокуратурата“ дело във връзка с бившия министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов.

Рашков каза, че се е срещал с Димитрови във връзка с обстановката около изборите в Хасково и купуването на гласове. “Носиха ми информация за купувачите на гласове”, каза бившият вътрешен министър. Той отбеляза още, че Димитрови са обвинени за престъпление, извършвано от средата на 2023 г., а той е бил вътрешен министър до 31 юли 2022 г.

БТА припомня, че на бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов им бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст