От днес започва подаването на електронно заявление за гласуване извън страната

електронно заявление

От днес до 14 май ще може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Това съобщиха от пресцентъра на Централната избирателна комисия.

Българските граждани ще могат да направят това от 12:00 часа българско време на 23 април на интернет страницата на ЦИК. Крайният срок за подаване на заявленията изтича в 24:00 часа българско време на 14 май 2024 година.

На 18 април, ЦИК в свое решение съобщи, че българските граждани могат да подадат заявления за гласуване извън страната за двата вида избори – за европарламент и за Народно събрание, които ще се произведат на 9 юни. Заявлението може да бъде подписано саморъчно и подадено лично до дипломатическото или консулското представителство на България в съответната държава; изпратено с писмо по пощата или чрез куриерска услуга до дипломатическото или консулското представителство, като в едно писмо може да има повече от едно заявление, но във всяко заявление може да бъде вписано само едно лице или то да бъде подадено електронно през сайта на Централната избирателна комисия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст