Още една партия напуска “Продължаваме промяната – Демократична България”

Още една партия напуска "Продължаваме промяната - Демократична България"

“Средна европейска класа” обяви, че няма да участва на предстоящите избори с “Продължаваме промяната – Демократична България” и напуска обединението.

“Ние от Средна Европейска Класа, като политическа партия, винаги сме били стриктни в принципите си и последователни в действията си. Считаме, че нашите ценности не могат да бъдат променяни и съвместната работа с този състав на ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна. Затова ние не можем да останем част от съюз, който допуска да се работи с корумпирани представители на политическите партии от ГЕРБ и ДПС, които служат единствено на бизнес кръговете, вместо да служат на народа и обществото. Нашата борба срещу модела на управление на ГЕРБ и ДПС продължава“, се казва в позицията на политическата партия, изпратена до медиите.

Още в края на миналия месец партията на Константин Бачийски обяви, че няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ.

Припомняме, че на 15 април “Зелено движение” също напусна редиците на ПП-ДБ. Най-малката партия в доскорошната коалиция обяви, че предпочита да се яви сама на предстоящите изборите за европейски и национален парламент.

Тогава партията изпрати до медиите съобщение, в което изтъква, че настоящата конфигурация се е доказала като “недостатъчно ефективна за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи” и затова се е стигнало до решението “Зелено движение” да се яви самостоятелно или в друг коалиционен формат на предстоящия вот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст