Петър Тодоров: Стефан Димитров в МВР е като Нотариуса в съдебната власт

МВР нов главен секретар Петър Тодоров

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви пред парламентарната комисия по казуса с аферата в митниците, че заподозреният заедно с Петя Банкова Стефан Димитров има същата рола в МВР, както Мартин Божанов – Нотариуса в съдебната власт.

“Въпросното лице Стефан Димитров съм го виждал многократно да влиза в сградата на МВР. Спираше на уличка, която е забранена. В някои случаи съм виждал да влиза през транспортния вход, посрещан от шофьора на г-н Бойко Рашков. Не го познавам това лице. Разбрах за имената му от снимка и информация в сайтовете. Не знам по какъв повод е влизал при г-н Рашков”, каза Тодоров.

“Много често бяха в ГД “Национална полиция” при директора Венцислав Кирчев. Знам, че и често е ходил при Тенчо Тенев. Дори съм чувал коментари за този със затъмнените стъкла. Въпросното лице Стефан Димитров е било на един семинар на КАТ-СДВР в “Кенана” в Хасковско, присъствал е на масата, нещо като Нотариуса в Боровец. Там е бил и Тенчо като организатор на банкета”, посочи Тодоров, предава БНТ.

Депутатите изслушаха и бившия вътрешен министър Бойко Рашков. Той обясни, че е контактувал с Марин и Стефан Димитрови преди да започне разработката на ДАНС срещу тях и тогава не е знаел и не е имало от къде да знае, че те се занимават с контрабанда.

Двамата са подали при него сигнал за корупция срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов и това е бил повода за запознанството им. След това са подали сигнал как е притискан свидетел по разследването срещу Найденов, докато свидетелят оттегли показанията си.

Честите посещения на Стефан Димитров в кабинета на вътрешния министър Рашков обясни и с това, че Димитров е подавал информация за купувачите на гласове в Хасковско.

След изложението си Бойко Рашков отказа да отговаря на въпроси на депутатите от комисията и напусна заседанието.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст