Денят по диагонал – 24 април 2023 г.

политици

Мераклии за политици оставят дългове за милиони

Екзотиките в подбора на кадрите в нашия политически живот отдавна са превърнали страната ни в карикатура на държавността. И днес, когато за пореден път сме изправени пред избор без избор, няма как да отминем без коментар поредното доказателство, за това че у нас по стълбата на властта най-често се катерят кандидат-политици, които не са способни да правят нищо друго, освен да преуспяват на държавна заплата.

“Тренд”: ГЕРБ води с над 9 процентни пункта пред ПП-ДБ

ГЕРБ води с над 9 процентни пункта пред ПП-ДБ при избори днес. Служебният кабинет на Димитър Главчев започва работа с 20% одобрение. А 11% оценяват положително промените в Конституцията в частта за служебния кабинет. Това показват данни от проучването на агенция „Тренд“ по поръчка на “Нова броудкастинг груп” и „24 часа” за нагласите на българите спрямо актуалната политическа обстановка, проведено в периода между 12 и 19 април, по метода на прякото полустандартизирано интервю “лице в лице”, сред 1002 пълнолетни българи.

Редно ли е Елена Йончева да се кандидатира за евродепутат от листата на ДПС?

Далеч не само в България политиците кръстосват различни партии и радикално сменят възгледите си, за да спасят кариерите си или да се издигнат. Затова съобщението, че евродепутатът от БСП Елена Йончева приема номинацията за втори мандат в Брюксел от ДПС, подразни мнозина, но не изненада никого. Тя, разбира се, има право да се кандидатира от която партия поиска и е разбираемо, че предпочита евродепутатстването в Брюксел и Страсбург, вместо неуредиците в домашната политика.

Най-онеправданите поданици на цар долар

Поскъпването на щатския долар, подкрепено от силната икономика, упорито високата инфлация и геополитическото напрежение, изнервя паричните стратези от Токио до Пекин и Стокхолм – най-онеправданите поданици на цар долар. Котировките на зелените пари са най-високи от ноември 2023-а насам към другите основни валути със сериозен шанс за четвърти пореден печеливш месец.

СРС-та и свидетели натопили Живко Коцев като обвиняем

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е станал обвиняем заради категорични улики и разпити на свидетели, стана ясно днес от коментар на заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев. Доказателствата са събрани със специални разузнавателни средства и заедно с разпитите на свидетели са наклонили везните прокуратурата да превърне Коцев от свидетел в обвиняем, заяви Кръстев. Според него доводите на наблюдаващите прокурори са ясно обосновани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст