До 15 май ще бъде изплатена на земеделците т. нар. “украинска помощ”

Среща със земеделски производители, земеделци, Димитър Главчев, Людмила Петкова, Георги Тахов

Най-неотложните проблеми в сектор “Земеделие” обсъдиха на среща в Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов и представители на земеделските организации. 

Премиерът заяви, че т. нар “украинска помощ” ще бъде изплатена до 15 май. 

“Взехме решение и се съгласиха всички представители на сектора, че ще изчакат до 15 май, за което им благодарим от правителството. Ангажирахме се до 15 май тази помощ да бъде изплатена. Намерени са средства и начини това да се случи. Наистина беше безпрецедентна срещата. Никога не са присъствали толкова много представители на сектора на среща с правителството”, каза премиерът Димитър Главчев. 

Осигурени са средствата за първото предстоящо плащане. Всички плащания по цялата помощ биха стрували около 300 млн. лева. Около 100 милиона от тях ще дойдат от преразпределение на разходите в Бюджета. 

В процеса на разговорите са възникнали и други въпроси на сектора, които ще бъдат обсъждани на други срещи, допълни финансовият министър Людмила Петкова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст