Марин и Стефан Димитрови не са посещавали финансовото министерство, заяви Василев

Марин и Стефан Димитрови не са посещавали финансовото министерство, заяви Василев

Бившият финансов министър и депутат от ПП-ДБ Асен Василев коментира изнесените преди ден твърдения от Министерство на финансите, че обвиняемите по аферата с митниците Марин и Стефан Димитрови са влизали в сградата на министерството в края на 2023 година. Депутатът е категоричен, че те не са посещавали ведомството.  Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция “Митници” изслушва Василев в парламента.

“Това на мен ми изглежда като изфабрикувано по две причини – шефът на ДАНС и служебният министър казаха, че не са влизали. Два дни по-късно се появява това. Това е опит за атака към мен”, каза депутатът.

На вчерашното заседание на комисията депутатът от ИТН Тошко Йорданов прочете отговор от охранителите на министерството, според който Димитрови са посещавали ведомството два или три пъти в края на миналата година, като са преминавали през входа на министерството от улица “Славянска”, съпровождани от Лъчезар Ставрев, експерт към политическия кабинет на министъра на финансите, поради което не са записвани в дневника за посетители.

Скандалът с митниците започна с ареста през април на директора на агенцията Петя Банкова. В хода на разследването стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Свидетел твърдял, че Димитрови са били познати и с бившия финансов министър Асен Василев.

До момента в комисията по случая бяха изслушани вътрешният министър Калин Стоянов, служебният финансов министър Людмила Петкова, председателят на ДАНС Пламен Тончев, бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров и бившият вътрешен министър и настоящ депутата по ПП-ДБ Бойко Рашков.

Рашков каза пред комисията, че познанството му с Марин Димитров е във връзка със сигнал, който той е направил при него като министър. Сигналът бил свързан със “смачкано от прокуратурата” дело във връзка с бившия министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов. Рашков се е срещал с Димитрови във връзка с обстановката около изборите в Хасково и купуването на гласове.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст