ПП-ДБ внася искане за предсрочното освобождаване на председателя на НС Росен Желязков

Асен Василев, Кирил Петков, "Продължаваме промяната", ПП

Парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) внася искане за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков с мотиви за цялостното му поведение като ръководител на тази институция,

съобщават от пресцентъра на ПП.

ПП-ДБ констатира, че председателят на Народното събрание злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.

Мотивите за предложението са следните:

– Нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса – Станимир Михайлов;

–  Системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС;

–  Нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС.

 „Продължаваме промяната-Демократична България“ няма да спре да се бори България да се превърне в нормална европейска държава. ГЕРБ получава ясно съобщение, че не може да спира работещите институции, които целият български народ очаква”, заявяват от формацията.

Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание“, съобщи пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. 

Той уточни, че искането, освен от депутати от ПП-ДБ, е подписано и от народни представители от „БСП за България“.

„Беше внесено искането за оставката на Росен Желязков с ясните мотиви, че той немалко пъти злоупотреби със своето служебно положение – Национална здравноосигурителна каса (НЗОК), където имаше оттеглена оставка, човекът беше в зала и дори не му се даде възможността да обясни, че си е оттеглил оставката. Цялостно показваме „червен картон“ на ГЕРБ за работата в последните три месеца”, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той обясни, че подписите са събрани от „Продължаваме промяната“ и БСП. „Ние знаем, че и “Възраждане” имат такава инициатива, но нашето входиране на подписи включва само „Продължаваме промяната“ и БСП. В пленарната зала ще се види коя партия как ще гласува”, каза Петков и обясни, че искането ще се гледа утре. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст