СРС-та и свидетели натопили Живко Коцев като обвиняем

заместник-градски прокурор христо кръстев

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е станал обвиняем заради категорични улики и разпити на свидетели, стана ясно днес от коментар на заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев. Доказателствата са събрани със специални разузнавателни средства и заедно с разпитите на свидетели са наклонили везните прокуратурата да превърне Коцев от свидетел в обвиняем, заяви Кръстев. Според него доводите на наблюдаващите прокурори са ясно обосновани.

“Единственото, което мога да кажа, е, че знам, че по досъдебно производство има снимки, но коментар не мога да направя дали тези снимки, които са изтекли в публичното пространство, са снимките, които са по производството. Имам забрана от НПК да коментирам информация, събрана със СРС. Съгласно кодекса използването на информация, придобита от СРС, различна от целта на наказателното производство, е престъпление”, заяви Кръстев.

Предстои да бъде издадена европейска заповед за арест на Никола Николов-Паскал, който еу един от ключовите участници в контрабандната афера в Агенция “Митници”. “Искането ще бъде внесено в Софийски градски съд за издаване на европейска заповед за арест. Има процедура, която трябва да бъде спазена. Направени са всички необходими действия, за да може той да бъде обявен за общодържавно издирване и делото да бъде внесено в СГС с искане за разрешение за издаване на европейска заповед за арест. Ако съдът издаде разрешение след това той ще бъде обявен за издирване и по каналите на “Интерпол”, разкри Кръстев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст