Илон Мъск уволни екипа на мрежата от зарядни станции на Tesla

старлинк starlink илон мъск

Илон Мъск реши да разпусне екипа, отговорен за мрежата от станции за зареждане Supercharger. Tesla се раздели с Ребека Тинучи, старши директор за зареждане на електрически превозни средства, и целия й отдел, съобщиха The Information и Electrek. Така решението засегна около 500 служители. Само няколко от тях ще бъдат прехвърлени в други отбори на Tesla.

През април компанията вече обяви съкращаването на над 10% служители в световен мащаб. Този кръг от съкращения на персонал не се отрази на екипа, работещ върху мрежата за зареждане.

Информацията за действителното разпускане на екипа на Supercharger беше потвърдена от самия Илон Мъск. В същото време той увери, че

компанията ще продължи да развива своята мрежа от зарядни станции,

но сега ще се разширява „по-бавно на нови места“, като основният акцент ще бъде върху обслужването на съществуващи точки и разширяването на места, които вече са разработени от компания.

Tesla е принудена да направи масови съкращения поради нарастващата конкуренция

на пазара на електрически превозни средства и намаляващите продажби. Така, според резултатите от първото тримесечие на тази година, компанията на Илон Мъск успя да продаде 386 800 електрически превозни средства, което е с 8.5 процента по-малко от година по-рано. Това е първият тримесечен спад на продажбите от 2020 година. Нетната печалба на компанията за тримесечието възлиза на 1.13 милиарда евро, което е с 55 процента по-малко от първото тримесечие на 2023 година. А оперативният марж падна от 11.4 на 5.5 процента.

Стартът на продажбите на пикапите Cybertruck също беше неуспешен за Tesla.

Миналата седмица The Wall Street Journal съобщи за забавяне на доставките на пикапа, а след това компанията изтегли всичките 3900 Cybertrucks, продадени поради дефектен педал на газта.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняха с около 40 процента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст