Целта на ученията с тактически ядрени оръжия е Русия да е готова при евентуални нападения, обясни Медведев

ядрени оръжия, Дмитрий Медведев

Целта на ученията с тактически ядрени оръжия, които Русия планира, е да се отработи отговорът на всякакви потенциални атаки, които могат да се осъществят на нейна територия. Това обяви заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от „Ройтерс“.

Медведев, който бе и президент на Руската федерация от 2008 г. до 2012 г., е категоричен, че Западът позволява на Украйна да извършва подобни нападения с оръжията и ресурсите, които ѝ предоставя. Той отправи предупреждение, че в отговор на подобни атаки Русия може да атакува не само Украйна.

„При определени обстоятелства отговорът на такива атаки ще бъде насочен не само срещу Киев. И не само с конвенционални експлозиви, но и със специален вид оръжия“, обърна внимание Медведев.

В началото на седмицата Русия обяви, че в рамките на военно учение ще използва тактически ядрени оръжия.

Медведев обърна внимание, че това е в оттовор на неотдавнашен коментар на британския външен министър Дейвид Камерън, че на Украйна е разрешено да използва доставени й от Великобритания оръжия срещу цели в Русия. Руският заместник-председател на Съвета за сигурност бе толкова възмутен, че не се посвени да наругае първия дипломат на Великобритания.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст