Общинските съветници от БСП в София искат оставката на зам.-кмета по транспорта

Общинските съветници от БСП в София искат оставката на зам.-кмета по транспорта

Общинските съветници от БСП в София искат оставката на зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов, предаде БНР. От групата на социалистите в Столичния общински съвет призоваха за връщане на старата организация на движение по булевард “Патриарх Евтимий”.

По думите на зам.-председателя на групата на левицата Иван Таков, общинарите са били заблудени, че в района ще бъде направен ремонт, а не реорганизация на движението.

“Тролейбусите по “Раковска“ вървят с около 90 секунди закъснение. По “Патриарха“ – с 30 секунди по-бързо. Като се има предвид, че не е пусната третата светлина на “Фритьоф Нансен“. СДВР излезе с позиция, че не е съгласуван проектът. Вчера и първи инцидент с кола на “Патриарх Евтимий“. Кой ще носи отговорност, след като този проект не е съгласуван“, попита Таков.

Миналата седмица Комисията по транспорт към Столичния общински съвет призова кметът Васил Терзиев да стопира реорганизацията на движението по булевардите “Патриарх Евтимий”, бул. “Витоша” и ул. “Проф. Ф. Нансен”. Тогава общинските съветници обсъждаха близо четири часа казуса, който предизвика силна обществена реакция в последните дни.

По време на заседанието заместник-кметът по транспорта заяви, че има нужда от промяна в движението, тъй като булевард “Патриарх Евтимий” бил използван почти на 100% от автомобилите. Общинарите обаче бяха критични към групата на ПП-ДБ-СС и администрацията в Столичната община, заявявайки, че “този абсурд трябва да спре”. 

Районният кмет на “Средец” Трайчо Трайков каза, че проектът бил задвижен, като е била скрита информация, както от обществеността, така и от общинските съветници. Той призова дейностите по реорганизацията да бъдат преустановени, докато не се направят пълни анализи на ефектите от промяната и те не бъдат съгласувани с живущите в района. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст