Спипаха още един издирван педофил, този път от САЩ

Ислямска държава

Поредният издирван от Интерпол педофил, намерил тих пристан у нас, беше заловен и пакетиран за екстрадиция. Благоевградският съд уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо гражданина на САЩ А.Х.-К., обявен за международно издирване с червен бюлетин на Интерпол – Вашингтон по искане на компетентните съдебни власти на САЩ.

Американецът е с издадена заповед за задържане от Окръжен съд на САЩ, окръг Аляска, с цел наказателно преследване за престъпления по Наказателния кодекс на САЩ – сексуална експлоатация на деца – получаване и притежаване на детска порнография.

Деянията са наказуеми с лишаване от свобода за срок от 20 години и са престъпления и по Наказателния кодекс на Република България.

Издирваният А.Х.-К. е бил задържан във Второ РУ на МВР Благоевград. Идентифициран е с паспорт, експертна справка и снимки на лицето. Предстои провеждане на екстрадиционно производство с получаване на молбата от компетентните органи на САЩ и разглеждането ѝ по същество.

Преди седмица спецполицаи издирвачи заловиха в София 61-годишен чешки гражданин, обявен за международно издирване. Арестът на мъжа е осъществен в рамките на специализирана полицейска операция на служители от сектор “Издирване” в Главна дирекция “Национална полиция”, реализирана през вчерашния ден. Чуждият гражданин бил локализиран и задържан на територията на голям търговски обект в София.

Той е издирван от чешките власти във връзка с провеждане на наказателно производство за изнасилване и блудствени действия срещу деца, извършени на територията на област Раковник. 61-годишният мъж е обявен за международно издирване и за задържането му е издадена европейска заповед за арест от Окръжния съд в град Раковник, Чехия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст