Ако цената на парното в София падне, това може да доведе до поскъпване на тока

Ако цената на парното в София падне, това може да доведе до поскъпване на тока

Комисията за енергийно и водно регулиране уточни, че ако парното в София поевтинее, то токът трябва да поскъпне.

Със заявлението си за цени на топлинна енергия за периода 1.07.2024 г. – 30.06.2025 г. “Топлофикация София” ЕАД, за първи път досега и единствена от всички топлофикационни дружества, е посочила две различни стойности на еднокомпонентната цена на топлинната енергия. Подобен подход създава условия за противоречиви тълкувания от страна на обществото и медиите каква точно е предложената от дружеството цена на топлинната енергия“, поясниха от комисията.

Съгласно ценовия модел на КЕВР за изчисляване на цената на топлинната енергия, дружеството е посочило 125,08 лв./МВтч., без ДДС – стр.2, ред 1 и на стр. 11 в своето заявление.

По техни думи подобен подход осигурява по-ниска цена на топлинната енергия за потребителите на “Топлофикация София” ЕАД, за сметка на по-висока цена на електрическата енергия, заплащана от всички потребители в страната и е в нарушение на Закона за енергетиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст