Петя Димитрова е преизбрана за председател на УС на Асоциацията на банките в България

Петя Димитрова абб

Петя Димитрова – главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, беше преизбрана единодушно за тригодишен мандат в управителния орган на Асоциацията на банките в България. Това стана на 16 май по време на годишното общо събрание на Асоциация на банките в България, на което присъстваха всички пълноправни членове на сдружението.

Членовете на сдружението избраха Питър Рубен, главен изпълнителен директор и председател на УС на Обединена българска банка, и Неделчо Неделчев, изпълнителен директор и председател на УС на Общинска банка, за нови членове на Управителния съвет на Асоциацията с тригодишен мандат.

Управителният съвет на АББ преизбра Петя Димитрова за председател на управителния орган.

Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниKредит Булбанк, продължава да бъде заместник-председател на УС на Асоциацията на банките в България.

В своето обръщение към членовете на Асоциацията на банките Петя Димитрова подчерта

ключовата роля на банковия сектор за въвеждането на еврото в България

и за разясняване ползите от приемането на единната валута. За целта АББ ще реализира мащабна национална комуникационна кампания, зад която ще се обедини целият банков сектор.

Асоциацията си поставя за цел в следващите години да разработи и изпълни специален проект, съвместно с отговорните институции, за развиване и разширяване на финансовата грамотност на национално ниво. Други приоритетни теми, с които АББ се ангажира активно през следващата година, са

дигитализацията на финансови услуги и иновации в плащанията,

подобряване на кибер сигурността и разработване на устойчиви политики в сферата на ESG.

Председателят на УС на Асоциацията на банките в България изрази специална благодарност към останалите членове на Управителния съвет за активността и ангажираността им в разработването на обновена стратегия за дейността на Асоциацията, както и за решителността им да обединят знания и ресурси за развитието на обществено значими теми в сферата на банковите услуги и финансите.

Асоциация на банките в България вече над 30 години обединява представителите на банковия сектор в страната

Организацията се фокусира върху приноса си за устойчива финансова екосистема, стабилен банков сектор със сигурни цифрови услуги и добре информирано общество с висока финансова грамотност

Членове на АББ са 22 финансови институции, в които са заети над 45 000 души.

Асоциацията е член на Европейската банкова федерация и в своята дейност се води от най-добрите европейски практики

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст