НСО съдейства в разследването на катастрофата край Аксаково

катастрофа аксаково

Националната служба за охрана (НСО) излезе с изявление във връзка с катастрофата край Аксаково вчера, при която загина шофьор на цивилен автомобил. От държавната охранителна служба заявяват, че оказват всеобхватно съдействие на компетентните органи по воденото следствие.

“Националната служба за охрана призовава към въздържание от разпространение на спекулативни, непроверени и необективни тези и хипотези по адрес на участниците в тежкия пътен инцидент, докато компетентните институции не приключат работата си.

Убедени сме, че професионалните действия на разследващите и назначените експертизи ще покажат обективната истина”.

От ръководството на НСО поднасят съболезнования на семейството и близките на загиналия при катастрофата водач и изразяват надежда за успешно и скорошно възстановяване на неговата съпруга.

По-рано днес служебният вътрешен министър Калин Стоянов коментира катастрофата с автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателя на ПП Кирил Петков. Той разясни защо Петков е бил в автомобил на НСО. “Като бивш министър-председател има право в продължение на 4 години да бъде охраняван от НСО”, обясни Стоянов.

“Образувано е производство, което се наблюдава под надзора на военна прокуратура. Единственият начин да бъде установена скоростта по време на движение е автотехническата експертиза”, заяви Стоянов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст