Барикадиралият се бивш полицай от Пловдив се предаде

венцислав караджов

Драмата с барикадиралия се в дома си бивш полицай Венцеслав Караджов, който снощи се барикадира в дома си в Пловдив, приключи. Тази сутрин към 6 часа Караджов е склонил да се предаде без съпротива и така инцидентът е завършил без пострадали.  Той не е бил въоръжен, в дома не са открити и взривни вещества, каквито подозрения имаше в началото на кризата.

До продължилата 12 часа драма, която вдигна пловдивската полиция на крака, се стигна след като Върховният касационен съд окончателно постанови най-тежката присъда – доживотен затвор, за Караджов. Присъдата е за това, че на 15 май 2016 година е застрелял родителите си.

При тази вест Караджов се барикадирал, заявявайки че няма да лежи невинен в затвора и е решен на всичко.  Това е станало към 17:30 ч. снощи, когато екип на съдебна охрана е пристигнал за да задържи Караджов за изпълнение на присъдата.

Тогава той е скъсал гривната, с която бе под домашен арест и заплашил полицаите, след което се барикадирал в дома си. Полиция жандармерия и специални полицейски части бяха обградили къщата и района през цялата нощ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст