Радев не намира основания за промени в ръководството на НСО

Международна ядрена конференция, посветена на българската атомна енергетика, ще се проведе под патронажа на президента

“Инциденти е имало през всички години, откакто я е имало Националната служба за охрана, и то по-тежки. Не намирам основания към момента заради този инцидент да има промени.” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас в отговор на въпрос дали трябва да има промени в ръководството на НСО след катастрофата, станала вчера, с участие на автомобил на службата, в който е пътувал съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Нека всички компетентни органи да установят реалните причини, каза Радев. И подчерта, че никога не е казвал на шофьорите си да карат по-бързо, допълвайки че те са професионалисти. “Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото той е “написан с кръв”. Особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример за спазване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата”, коментира още президентът.

По-рано днес НСО съобщиха, че от службата оказват всеобхватно съдействие на компетентните органи по воденото следствие.

Държавният глава участва в отбелязването на 40-ата годишнина от създаване на лабораторията по математична химия в Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст