Денят по диагонал – 18 май 2024 г.

Петков отхвърли възможността за разговори за правителство докато ГЕРБ е в сглобка с ДПС, Кирил Петков

Петков: След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред дома ми

“След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред дома ми, охраната не е “придобивка” от властта.” Това написа във Фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Напът сме да загубим окончателно Симеоновския лифт, заяви председателят на СОС Цветомир Петров

След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи, сме напът да загубим окончателно Симеоновския лифт. Това се посочва в позиция на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

Среброто за незабавна доставка надхвърли 30 щ. долара за тройунция

Мощният възходящ подем на среброто изведе котировките на белия метал над 30 щ. долара за тройунция. Скъпоценната суровина приключи седмичната си търговия на 17 май с 6.5-процентен дневен ръст – на 31.49 щ. долара за тройунция за сделките за незабавна доставка (спот) – най-високата стойност от февруари 2013-а насам. От началото на годината белият метал е повишил с 32% пазарната си оценка, оставяйки зад себе си по-скъпия си благороден братовчед с жълт цвят, което го прави една от най-печелившите основни суровини за 2024-а.

Съд в Санкт Петербург е иззел активи на италианската “Уникредит” за 463 млн. евро

Арбитражният съд на Санкт Петербург и на Ленинрадска област е разпоредил да се изземат локални активи на италианската банкова група “Уникредит” по съдебен иск за 462.7 млн. евро, заведен от фирма на “Газпром”. Конфискацията е една от най-едрите подобни акции срещу западен кредитор след нахлуването на Русия в Украйна, накарало множество интернационални финансови институции да напуснат страната или да закрият руския си бизнес. Тя идва след като Европейската централна банка поиска от банките от еврозоната, които все още развиват дейност в Русия, да ускорят изпълнението на плановете си за изтегляне. И показва как правните действия за активите на западните кредитори в страната усложняват усилията им да избягат.

Няма да има увеличение на цените на чадърите по морето, увери министърът на туризма

Не вярно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще се вдигнат тази година заради увеличаване на цените в концесионните договори. Това заяви пред bTV служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст