И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, имали нарушения назад в годините

И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, имали нарушения назад в годините

След катастрофата с кола на НСО справката в „Пътна полиция” показва, че и двамата водачи имат провинения назад в годините. Това заяви пред NOVA комисар Мария Ботева. “Такива, които не влияят пряко на безопасността на движението. Примерно неправилно паркирано превозно средство”, добави тя. Но призна, че шофьорът на НСО е глобяван назад във времето и за превишена скорост. “Пренебрежимо ниско превишения на скоростта. Общо 4 регистрирани такива”, каза още комисарят.

За знака „Стоп”, за който имаше информация, че шофьорът не е видял, тя каза, че първоначалният оглед сочи, че знакът е поставен на правилното място.

Всички автомобили на НСО имат необходимите документи, преминават годишен технически преглед. Съответният автомобил също е преминал, има сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Когато става въпрос за такива организации полицата е колективна, обясни още комисар Ботева.

За катастрофата в Пловдив, при която загинаха двама души, а други двама пострадаха, комисарят обясни, че водачът е бил правоспособен, с по-малко контролни точки. Те са били по-малко и защото до преди 1 година е бил нов водач и тогава се получават по-малко точки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст