GWM ORA 03 – Електрическото градско бижу с ретро-футуристичен външен вид и мисъл за природата

ORA е изцяло електрическата продуктова линия нa GWM, която е създадена за аудиторията, ориентирана към градски стил и по-модерен начин на живот. ORA e усещането да бъдеш „у дома “– спокоен, релаксиран, на сигурно място.

Зад философията на дизайна на ORA стои усещането за връзката между човека и заобикалящата го среда. Характерният за ORA дизайнерски език се фокусира върху комфорта и спокойствието на естествените линии, с цел осигуряване на максимален комфорт и удобство, както и със стремежа за бягство от суматохата и неудобствата, част от съвременния градски живот докато сме във вихъра му.

Дизайнът на ORA 03 e и една от най-отличителните черти на модела, вдъхновен от 60—те години на миналия век. Ретро-футуристичният облик със своите хармонични линии, допълнен от модерния интериор, създаден с първокласни материали, визуализира прехода от минало към бъдеще, като демонстрира как да обновяваме, осланяйки се на добрите идеи и постижения от историята.

Платформата на GWM ORA 03 е модулна и специално разработена за електрическите превозни средства на марката (L.E.M.O.N E Platform) като са използвани най-съвременни технологии и интелигентна пространствена концепция, съчетаваща компактно купе с голям капацитет на батерията от 47.78 kWh (Lithium iron phosphate ) или от 63.13 kWh (Ternary lithium). GWM ORA 03 е оборудвана със синхронен електродвигател с постоянни магнити, осигуряващ мощност от 126 kW и 250 Nm въртящ момент, които подсигуряват безпроблемен градски пробег от 310 км.

GWM ORA 03 разполага с 10,25 ” цветен инструментален панел, 10,25 ” екран за информационно-развлекателната система и аудиосистема, която разполага с шест високоговорителя.

Интегрираният гласов асистент позволява интуитивно управление на климатика, прозорците, отоплението, мултимедията, системните настройки, навигацията и др. За мултимедия, връзка със смартфон и зареждане GWM ORA 03 разполага с Bluethooth, Android Auto и Apple CarPlay, USB на предни и задни седалки, както и безжично зарядно в централната конзола.

Безопасността е основен приоритет за GWM. Ето защо моделите GWM ORA 03 са стандартно оборудвани с множество усъвършенствани системи за подпомагане на водача (ADAS):

▪ Адаптивен круиз контрол (АСС) с асистент за движение в задръстване

▪ Автоматично аварийно спиране (АЕВ), включително асистент при ляв завой

▪ Откриване на мъртвата зона (BSD) от двете страни

▪ Предупреждение за отворена врата (DOW) за избягване на сблъсъци при отваряне на вратите

▪ Предупреждение за напускане на пътната лента (LDW), помага на автомобила да се придържа идеално към своята лента по всяко време

▪ Интелигентно паркиране с 360ᴼ HD камера и проследяване на движението назад:

GWM ORA 03 записва последните 50 метра от маршрута при движение със скорост под 30км/ч, като може автономно да ги измине. Допълнено от милиметрови вълнови радари и ултразвукови, за да може да се обхване напълно зоната около автомобила.

▪ Система за наблюдение на водача (DMS) за установяване на разсейване и умора

▪ Аварийно поддържане на управлението (ESF) помага да се избегнат сблъсъци в случай на неочаквани препятствия на пътя

Съвкупността от системите за пасивна и активна безопасност са причината GWM ORA 03 да получи пет звезди – най-високата оценка, при тестовете за безопасност в Euro NCAP. Като GWM ORA 03 е избрана за най-безопасен автомобил в компактния клас през 2022 година.

ORA 03 постига степен на защита на възрастни пътници от 92%, степен на защита на деца от 83%, рейтинг на защита на уязвимите участници в движението от 74% и рейтинг за подпомагане на безопасността от 93%. GWM ORA 03 се предлага със 7 въздушни възглавници като стандарт: предни въздушни възглавници на водача и неговия спътник, странични въздушни възглавници на предните седалки, интегрирани въздушни завеси от лявата и дясната страна, както и въздушна възглавница между водача и пасажера.

GWM ORA е изцяло фокусирана върху електрическите превозни средства, правейки пътуването без емисии възможно. По този начин активно спомага за постигане на CSR целите на компанията за опазване на околната среда както и допринася за постигането на същите на целия транспортен сектор. GWM ORA 03 предлага интериор, изработен от синтетични, устойчиво произведени материали. В съответствие с разпоредбите, моделът GWM ORA 03 подлежащ на рециклиране минимум 95 процента.

Някои от мерките за рециклиране, които компанията предприема са: оттегляне от употреба на стари превозни средства и управление на рециклирането, рециклирането на части и компоненти, както и повторно производство с рециклирани материали, рециклиране на моторни батерии и др

GWM ORA постига фантастичен резултат и оценката от 5 звезди на Euro Green NCAP при най-строгите тестове за екологична ефективност в Европа. Като част от оценяването се измерват три важни показателя на превозните средства: чистота на въздух, енергийна ефективност и парникови газове. ORA 03 отбеляза съответно 10/10, 9.5/10 и 9.8/10. ORA 03 постигна мощност от мрежата към батерия от 93,2%, рекорд сред превозните средства, тествани от Green NCAP. Със среден резултат от 97% GWM ORA 03 безпроблемно завоюва своите 5 звезди. Тя отбеляза и 10/10 в тестовете за ефективност при шофиране при студено и топло и повече, и 9/10 на магистрала. Енергийната ефективност на модела е регистрирана при средно 19,1kWh/100km с най-нисък резултат 15,9kWh/100km.

GWM ORA е международна линия електрически автомобили, собственост на световния автомобилен гигант Great Wall Motor, чиято централа е в Баодин, Китай. GWM ORA вече се предлага в Европа и Азия, като е обичана най-вече заради открояващия се стил, изключителен EV обхват и ориентираните към водача функции. GWM ORA носи свеж oблик на пазара на електромобили не само в Европа, но и в света като същевременно предоставя първокласно, високотехнологично, комфортно и дизайнерско преживяване на своите водачи.

GWM ORA 03 пристига с гаранция 5 години без ограничение на пробега и 8г. гаранция или 160 000км. на батерията.

Българска Автомобилна Индустрия е компания с основен предмет на дейност дистрибуция и продажба на автомобили и автобуси. БАИ е официален представител на GWM, както и на китайския производител на автобуси Zhengzhou Yutong Group Co., Ltd. YUTONG за България.

БАИ е българска компания с амбиция да предоставя всеобхватни и устойчиви решения в транспортния сектор на световно ниво и с непрестанен стремеж към усъвършенстване. Компанията има за цел непрекъснато да разширява своя фокус и предлаганите транспортни решения. БАИ предоставя иновативни и надеждни технологии, които създават интуитивно и интегрирано клиентско изживяване, което превръща притежанието и ползването на превозни средства в сигурно, комфортно, безпроблемно и дори интересно. Компанията е разработила отлична фирмена култура, съсредоточена върху честността, отговорността, доверието и качеството, която може да обедини служителите, да впечатли клиентите и да привлече потенциални партньори, като по този начин осигурява постоянна движеща сила за марките, които представлява, допринася за техния растеж и превръщането им в легенда в индустрията, реализирайки устойчиво и координирано развитие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст