Тръмп обеща да отмени ограничения, свързани с носенето на оръжие

Доналд Тръмп

Бившият американски президент Доналд Тръмп се зарече да премахне ограничения, свързани с носенето на огнестрелни оръжия, въведени от настоящия държавен глава Джо Байдън. Това стана по време на едночасова реч на Тръмп пред Националната оръжейна асоциация, след като републиканецът прие изборната подкрепа на това влиятелно лоби, предаде БНР.

Националната оръжейна асоциация подкрепяше Тръмп и по време на президентската надпревара през 2016 година и 2020 година. Този път Тръмп използва речта си, за да насърчи многобройните членове да гласуват.

“Притежателите на оръжие не гласували, ми казаха преди няколко седмици. И защо? Ако гласувате, можем да постигнем невиждани успехи. Знам, че сте непокорни, но този път нека бъдем непокорни и едновременно с това да гласуваме”, каза кандидатът за държавен глава.

Тръмп отново се противопостави на ограничения, свързани с притежанието на огнестрелно оръжие. Ройтерс отбелязва, че републиканците често се позовават на поправка от американската конституция, която дава право на притежание и носене на оръжие, независимо от честите смъртни случаи с масови стрелби, които дават основания на демократите да призоват за повече контрол.

Организацията благодари републиканеца, че по време на мандата си е предприел поредица от стъпки, искани от оръжейното лоби, като например да определи магазините за огнестрелни оръжия като важен бизнес, който може да остане отворен по време на пандемията от Covid-19.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст