Социалната комисия отказа да гласува отново увеличението на пенсиите с 11%

денят по диагонал Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика отхвърли проекторешението на "Продължаваме промяната - Демократична България", пари, банкноти, дълг

Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика отхвърли проекторешението на “Продължаваме промяната – Демократична България” за задължаване на представителите на Министерския съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт да подкрепят осъвременяването на пенсиите с 11% от 1 юли.

Още миналата седмица Надзорният съвет на НОИ вече подкрепи това увеличение.

В тази връзка утре, 21 май, депутатите се събират на извънредно заседание в Народното събрание, въпреки че, в момента се намират в предизборна кампания. Причината за искането от страна на ПП-ДБ беше възможността пенсиите да се вдигнат с 10% от 1 юли, а не с 11%, както реши парламентът. Затова те внесоха проект на решение за изпълняване на решението на НС и за изслушване на служебния премиер Димитър Главчев.

Междувременно е направено още едно искане за точка в дневния ред от БСП – за изслушване на министъра на енергетиката и председателя на КЕВР по повод появилата се информация за увеличение на цената на тока и парното.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст